preview

Střední škola, Základní škola a Mateřská škola pro sluchově postižené, Praha 5, Výmolova 169

Motto: Pomozme tak, aby to dokázali sami. Filozofií školy je poskytnutí kvalitního vzdělání sluchově postiženým v plno­hod­not­ném komunikačním prostředí. Cílem je vytváření vhodných podmínek pro maximální rozvoj osobnosti sluchově postižených s důrazem na jazykové a sociální kompetence. Naše škola je komplexem, pod jehož střechou se setkávají sluchově postižení od předškolního věku až do dospělosti, jejich pedagogové, tlumočníci a ostatní pracovníci školy. Střední škola: Školní vzdělávací program "Asistent zubního technika"Základní škola: Školní vzdělávací program "Vzhůru ke vzdělání"Mateřská škola: Školní vzdělávací program "Hrajeme si se slonem"Pracujeme v souladu s těmito zásadami: POHODA je vytvářena budováním kladného vztahu mezi všemi. Základem je vnitřní klima rodinného typu se zaměřením na správnou volbu komunikace a vzájemné působení slyšících a neslyšících pedagogů. PROSTUPNOST je dána budováním dvouvětvového systému vzdělání: pro děti se sluchovou vadou a pro děti s kombinacemi vad. Systém dvou větví není uzavřeným systémem, ale umožňuje najít pro každého jedince nejoptimálnější způsob komunikace. PERSPEKTIVITA spočívá ve správném nastavení komunikačního systému, systematické přípravě na budoucí povolání, možnosti pokračování ve studiu na střední škole, praktickému uplatnění v životě. PROFESIONALITA je zajišťována fundovaným týmem pracovníků. Spolupracujeme s rodiči. Nabízíme odborné poradenství, diagnostiku, nápravy a terapie speciálně pedagogického centra. Ubytování zajišťuje internát podporující zdravý životní styl a nabízející zajímavé volnočasové aktivity. O rozvoj jazykových kompetencí a mimoškolní vzdělávání se stará Ulicentrum, které své služby nabízí sluchově postiženým, jejich pedagogům i široké veřejnosti.

preview

Střední škola obchodní

Střední škola obchodní je umístěna v Belgické ulici na Vinohradech. Díky blízkosti stanice metra Náměstí Míru i I. P. Pavlova je snadno dostupná pro žáky z hlavního města i ze Středočeského kraje. Výuka probíhá v budově školy, ale už od prvního ročníku žáci navštěvují i praktickou výuku ve smluvních firmách, se kterými spolupracujeme. Již během školní docházky tak získávají přímo z provozu zkušenosti, které následně mohou využít ve svém profesním životě.Naše škola nabízí:čtyřleté maturitní oborytříleté obory s výučním listemdvouleté denní (či tříleté dálkové) studiumPro žáky pořádáme díky podpoře evropských fondů výměnné pobyty a stáže do zahraničí, konkrétně probíhá spolupráce se školou v norském Trondheimu a v německém Hamburku. Díky tomu, že se škola nachází v hlavním městě, navštěvují žáci mnohé kulturní akce, kde si doplňují a rozšiřují vědomosti získané při teoretické i praktické výuce.V zimě pořádáme lyžařský výcvikový kurz pod vedením vyučujících tělesné výchovy. V neposlední řadě se sportovně nadaní žáci účastní sportovních soutěží (Poprask, aj.).Fotodokumentaci z akcí pořádaných školou můžete najít zde.Historická budova školy prošla v nedávné době rozsáhlou a nákladnou rekonstrukcí a dále se modernizuje. Nabízí výuku v dobře vybavených a prostorných učebnách, dvou tělocvičnách, posilovně a venkovním hřišti s umělým povrchem. Zcela nově jsou zařízeny a vybaveny odborné učebny informační technologie, zbožíznalství, administrativy, odborného výcviku a jazyků, které umožňují moderní formy výuky. Nově využíváme nedávno dokončenou multimediální jazykovou učebnu.V budově školy je pokrytí WiFi signálem v pásmech 2,4 a 5 GHz využívané při výuce i volně žáky. Výhodou je i školní jídelna umístěná ve stejné budově.

preview

Střední škola managementu a služeb a Základní škola s.r.o.

Informace o školeStřední průmyslová škola elektrotechnická, Praha 10, V Úžlabině 320 je státní škola, jejím zřizovatelem je kraj, tj. hlavní město Praha. Školné se neplatí. Denní studium je určeno absolventům základních škol a žákům víceletých gymnázií s ukončenou povinnou školní docházkou (kvarta). Studijní program všech oborů v denním studiu je čtyřletý a je zakončen maturitní zkouškou. Škola má statut fakultní školy dvou fakult Českého vysokého učení technického v Praze. Pro studenty je k dispozici školní knihovna. V průběhu studia připravujeme pro studenty celou řadu exkurzí, sportovních a kulturních akcí.Vize školyVize je dána školním vzdělávacím programem a specializacemi jednotlivých studijních oborů.Naším cílem je budovat školu všeobecného a hlavně odborného zaměření v oblastech informačních technologií a elektrotechniky, která je dostupná všem žákům bez rozdílu pohlaví a národnosti a systematicky dbá na kvalitu odborného vzdělávání, posilování jazykových a matematických kompetencí a podporuje u žáků vysoké morální hodnoty, a tím se stává přitažlivá jak pro své žáky a jejich rodiče, tak pro vysoké školy a zaměstnavatele.Chceme být školou, kde na prvním místě stojí kvalita, kvalita výchovného a vzdělávacího procesu a vzájemných vztahů mezi žáky a pedagogy, mezi pedagogy navzájem, pedagogy a rodiči žáků, proces učení se žáků, přitažlivý obsah školních vzdělávacích programů, systematicky promyšlený vzdělávací proces, moderní vybavení a tím udržet trend vývoje technických oborů v praxi, spolupráce, zdravé a tvořivé klima, uplatnitelnost absolventa v praxi, dodržování zásad bezpečnosti a ochrany zdraví každého žáka a zaměstnance, zajištění bezpečí, prevence, integrace.Fakultní školaFakultní škola Fakulty biomedicínského inženýrství ČVUT v PrazeDne 29. srpna 2019 podepsaly Střední průmyslová škola elektrotechnická, Praha 10, V Úžlabině 320, zastoupená PhDr. Romanou Bukovskou, ředitelkou školy, a Fakulta biomedicínského inženýrství ČVUT v Praze, zastoupená prof. MUDr. Ivanem Dylevským, DrSc., děkanem fakulty, smlouvu o propůjčení titulu FAKULTNÍ ŠKOLA Fakulty biomedicínského inženýrství ČVUT v Praze.SPŠE V Úžlabině se podepsáním smlouvy stala partnerem fakulty při zajištění kvalitního vzdělávání studentů bakalářských, magisterských a doktorských studijních programů.Smlouva upravuje formy spolupráce, jako jsou odborné konzultace pedagogům SPŠE V Úžlabině, kurzy vzdělávacího charakteru, nadstandardní přístup k informací, možnost využívat výukové prostory fakulty, den otevřených dveří výhradně pro studenty fakultní školy. Spolupráce s fakultou SPŠE V Úžlabině navíc umožňuje získávat nové kvalitní vyučující pro výuku zdravotnických a technických předmětů.