preview

Střední škola Podnikatelská akademie, s.r.o. Praha 4

Škola se nachází v blízkosti konečné stanice metra Háje, v příjemném a klidném prostředí na okraji Milíčovského lesa. Tato rozsáhlá přírodní rezervace zajišťuje vynikající zdravé a estetické prostředí. Budova školy byla rekonstruovaná. Vybavení školy je neustále průběžně modernizováno. V areálu školy jsou situovány tělocvičny, školní hřiště a jídelna.  Tradice školyŠkola zahájila výuku 1. 9. 1992 a má se zajišťováním vzdělání v oblasti českého jazyka, anglického jazyka, matematiky, informatiky a ekonomiky dlouholetou tradici. Vybavení školyBudova školy je klasická školní budova. Ve škole je kromě kmenových učeben jazyková učebna, počítačová učebna, multimediální studovna a knihovna. Třídy jsou vybaveny novým výškově nastavitelným nábytkem, který odpovídá normám EU. Všechny kabinety vyučujících jsou vybaveny novým nábytkem. Výpočetní techniku využívá škola ve výuce od svého vzniku, a tudíž má v této oblasti dlouholeté zkušenosti. Tomu odpovídá i současné nadstandardní vybavení technikou ICT srovnatelné s evropskou úrovní. Škola byla po provedené rekonstrukci nově vybavena moderní technikou.K dispozici je:70 počítačů s 24“ LCD monitory a 32 notebooků HP s nabíjecí stanicí7 interaktivních tabulí7 dataprojektorůKaždá z učeben školy je vybavena vlastním řídicím počítačem, datovým projektorem a interaktivní tabulí.Tím jsou všechny naše učebny plnohodnotným multimediálním centrem výuky a vzdělávání!Během studia pracuje každý student samostatně na počítači v operačním systému Windows 10 se softwarem Microsoft Office 2016,(Word, Excel, Access, PowerPoint, Outlook), MS Teams a Office 365 pro výuku online, případně dalším specializovaným softwarem jako např. Microsoft SharePoint nebo Microsoft Project. Všechny počítačové učebny jsou vybaveny programem Vision, který vytváří audiovizuální didaktickou síť, což představuje vynikající učební pomůcku. Do sítě jsou zapojeny i tři laserové barevné tiskárny s oboustranným tiskem, na nichž si studenti tisknou svoje práce.Žáci mají obdobné počítače k dispozici i ve studovně. Všechny počítače jsou připojeny k internetu po dobu provozu školy.Veškerá technika slouží ke zvýšení úrovně znalostí a vědomostí žáků a jejich praktických znalostí. Účelem je připravit žáky ke zdárnému ukončení studia na střední škole, k úspěšnému vstupu na vysokou školu nebo na dobré uplatnění v podnikání nebo zaměstnání.

preview

Střední zdravotnická škola

Škola poskytuje v rámci středního vzdělávání čtyřleté studijní maturitní obory: praktická sestra, zdravotnické lyceum, sociální činnost, ortoticko – protetický technik, bezpečnostně – právní činnost. Studium je ukončeno maturitní zkouškou. Dálková forma studia v oboru zdravotnický asistent (praktická setra) je zakončena rovněž maturitní zkouškou a studium je pětileté. Studijní obor ošetřovatel/ka je tříletý a je ukončen závěrečnou zkouškou s výučním listem. Škola poskytuje žákům potřebné všeobecné a odborné vzdělání a další kompetence, které jim umožňují velmi dobré uplatnění ve zvoleném oboru na trhu práce. Všichni absolventi čtyřletých studijních oborů jsou připraveni pro studium v oblasti terciárního vzdělávání. Absolventi v oborech se získáním zdravotní způsobilosti jsou rovněž uplatnitelní ve státní i soukromé sféře, mohou samostatně podnikat. Škola dále poskytuje vzdělání v rámci rekvalifikačních a kvalifikačních kurzů pro oblast poskytování zdravotní a sociální péče. Poskytujeme vzdělání v souladu s legislativními normami dle školních a akreditovaných vzdělávacích programů a v souladu se Strategií vzdělávací politiky ČR 2030+ a Dlouhodobým záměrem vzdělávání a rozvoje vzdělávací soustavy hlavního města Prahy, aktivně reagujeme na měnící se potřeby žáků/studentů, dalšího vzdělávání i budoucích zaměstnavatelů. V průběhu studia vytváříme podmínky ve spolupráci s partnery pro možnosti dalšího pracovního uplatnění žáků/studentů v jejich oboru. Aktivně se zapojujeme do projektů EU.

preview

Střední zahradnická škola a Střední odborné učiliště s. r. o.

Jsme jediná soukromá zahradnická škola v ČR.Jsme členy profesních svazů. (Svaz květinářů a floristů ČR, Svaz zakládání a údržby zeleně, Svaz Školkařů ČR, Zelinářská unie Čech a MoravyZaměstnavateli jsou zahradnické firmy, obchod a služby v zahradnictví, státní správa a samospráva v oboru životního prostředí, botanické zahradyŠkola je držitelkou certifikátu Finančně gramotná školaVzděláváníPoskytujeme vysokou úroveň vzdělávání, odborné vzdělávání učitelů.Na škole působí i odborníci z praxe.Řešíme projekty a zkvalitňujeme materiálně technické vybavení školy.Součástí školy je vazárna, učebna praxe, skleník, foliák, sbírkové plochy, nářaďovna, vybavení zahradní mechanizací.Praktická výuka probíhá v odborných podnicích, firmách a společnostech (Botanická zahrada hl. města Prahy, Zahradnictví Urner, Školní statek Středočeského kraje, Okrasné školky Svrkyně, Golfová hřiště v Praze a Berouně, květinové prodejny, Hornbach a další).Žáci mají možnost nákupů ve školní vazárně za velkoobchodní ceny.Pro studentyVyjíždíme do zahraničí (Německo, Rakousko, Itálie, Holandsko, Slovensko).Rozvíjíme osobnost žáka. Účastníme se floristických a zahradnických soutěží. Navštěvujeme zahradnické veletrhy a výstavy.Absolventi nachází uplatnění na trhu práce a jsou úspěšní při studiu na VOŠ a VŠ.Pro žáky oboru Zahradnictví a Zahradník řidičské oprávnění skupiny B.Možnost ubytování (Střední odborné učiliště gastronomie a podnikání, Domov mládeže, Za Černým mostem 362/3, Praha 9, 198 00)V každé učebně máme připojení k internetu, PC a dataprojektor.