preview

Obchodní akademie a Vyšší odborná škola ekonomická, Svitavy

Gymnázium, obchodní akademie a jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy je střední školou, která poskytuje střední všeobecné vzdělání v oborech gymnázia (čtyřleté a osmileté) a střední odborné vzdělání v oboru obchodní akademie. V roce 2018 byly sloučeny dvě do té doby samostatné střední školy – gymnázium a obchodní akademie. Výuka probíhá v hlavní budově (gymnaziální obory a jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky) a v odloučeném pracovišti (obchodní akademie). Vzdálenost budov je 350 m.Gymnaziální obory připravují absolventy pro vysokoškolské studium, specializace na zvolený obor vysokoškolského studia je umožněna širokým výběrem volitelných předmětů ve dvou posledních ročnících studia. Spádovou oblastí pro gymnaziální obory jsou Svitavy a okres Svitavy, na škole studují však i studenti z okresů Blansko, Ústí nad Orlicí a výjimečně i z jiných okresů.Obor obchodní akademie připravuje jak pro praxi, tak pro studium na vysoké škole. Nabízí specializaci v posledních dvou letech studia – obchodní akademie obecně, veřejná správa nebo finanční poradenství. Spádovou oblastí pro obor obchodní akademie jsou Svitavy a okres Svitavy, na škole studují však i studenti z celého Pardubického kraje, částečně z Jihomoravského a Královéhradeckého kraje.Škola nabízí pro žáky ze vzdálenějších míst ubytování v domově mládeže, který provozuje svitavská střední zdravotnická škola. Domov mládeže je v těsné blízkosti budov obchodní akademie i gymnázia.Součástí školy je také jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, která nabízí jazykové kurzy (AJ, NJ, FJ, RJ) pro veřejnost i žáky všech škol (ZŠ, SŠ, VOŠ i VŠ). Na státní jazykové škole lze studovat podle úrovně znalostí 1 – 5leté studium v základních nebo středních kurzech s možností zakončení státní jazykovou zkouškou nebo ve speciálních kurzech zakončených certifikovanou zkouškou, např. Cambridge English.Škola disponuje školní jídelnou (v budově gymnázia).

preview

Manažerská akademie, Soukromá střední škola Beroun

PROČ STUDOVAT NA MANěco je u nás stejné jako na ostatních školáchPřipravujeme se na státní maturitu, takže Vás budeme trápit češtinou, cizím jazykem i matematikou, s tím se nedá nic dělatPracujeme podle obecných Rámcových vzdělávacích plánů vydaných Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy, tak jako každá školaUčíme od 8 hodinUčíme povinných 32 hodin týdněPoužíváme bílé i zelené tabule, protože některé předměty to prostě potřebujíNěco se snažíme dělat jinakVykáme si křestním jménem, baví nás toJe nás maximálně 23 ve třídě, na každého se dostaneTělocvik učíme pohromadě, nerozdělujeme se do skupin podle pohlavíTělocvik učíme zábavně (badminton, squash, kruhový trénink, posilovna, jóga, koloběžky …), aby vás bavilo na něj choditČást výuky strávíte na projektech, které děláte samostatně nebo v týmech, učí vás to samostatnostiVyužíváme notebooky, na kterých budete zpracovávat nejen úkoly z informatiky, ale i z ostatních předmětůChceme, aby všem bylo ve škole dobře a rádi tam chodiliSpecializované předměty u nás učí odborníci z praxe, mohou tak zdánlivě nezáživná témata prokládat poutavými historkamiČasto jezdíme do zahraničí, abychom viděli svět mimo Českou kotlinuŠkolní plány výuky přizpůsobujeme současnému světu, snažíme se, aby naši studenti byli pružní, samostatní, komunikativní a kreativníNěkolikrát za rok Vám dáváme písemní hodnocení, ve kterém se přečtete, v čem jste se za uplynulé období zlepšili a v čem byste měli naopak přidatZnámkujeme v procentech, protože 50 % není stejné jako 4 :-)Jsme malá škola, všichni se známe a uděláme si čas na vaše radosti i starostiNa výletech i zahraničních zájezdech se setkáte s našimi bývalými studenty, protože je baví se za námi vracet

preview

Konzervatoř Pardubice

Konzervatoř Pardubice byla založena v roce 1978 tehdejším VčKNV v Hradci Králové. Sídlo školy bylo v Havlíčkově ulici 841 v Pardubicích až do roku 1990. V tomto roce dislokační komise MěstNV přiděluje uvolněnou budovu OV KSČ konzervatoři. Škola byla současně pověřena správou budovy, která v roce 1993 dostává oficiální název Dům hudby. Sídlí zde i další organizace (Komorní filharmonie Pardubice, Okresní knihovna, ZUŠ Pardubice, Česká pojišťovna a další menší organizace). 60 odborných učeben, 5 učeben pro kolektivní výuku, tři koncertní sály (kap. 427, 100 a 80 posluchačů) s příslušným nástrojovým vybavením poskytuje vysoký standard pro vyučující i studenty.Škola za dobu své existence vychovala stovky absolventů všech studijních zaměření, které se zde vyučují (hra na klavír, varhany, housle, violu, violoncello, kontrabas, flétnu, hoboj, klarinet, fagot, lesní roh, trubku, pozoun, tubu, bicí nástroje, akordeon, kytaru, dále obor dirigování a sólový zpěv). Mezi absolventy školy najdete významné osobnosti našeho hudebního života (J. Brych - sbormistr Českého pěveckého sboru, L. Čepický - primárius Wihanova kvarteta, P. Hernych - sólohornista symf. orchestru hl. m. Prahy FOK, R. Novotný - člen České filharmonie a dechového kvintetu Aflatus kvintet, manželé Pálkovi - sbormistři dětského sboru Severáček, významné pěvkyně působící v zahraničí, Hannah Esther Minutillo, Karla Bytnarová a další).Konzervatoř Pardubice patří k menším školám tohoto typu, kde studuje průměrně do 180 žáků na denním studiu a asi 70 uchazečů ve formě externího studia. Výuku zajišťuje celkem 73 pedagogů včetně externích spolupracovníků - předních členů profesionálních orchestrů (Komorní filharmonie Pardubice a Filharmonie Hradec Králové).