preview

Integrovaná střední škola hotelového provozu, obchodu a služeb, Příbram, Gen. R. Tesaříka 114

Proč si vybrat nás?Přijď k nám studovat obory, které tě budou bavit a zároveň ti zajistí perfektní uplatnění. Tvoje skvělá budoucnost je naše priorita.Proč jsme ta správná volba?Ø Nabízíme moderně vybavenou školu s příjemnou a tvůrčí atmosférou.Ø U nás učí plně kvalifikovaný pedagogický sbor.Ø Klademe velký důraz na praxe, protože dobře víme, že jsou pro tvou budoucnost důležitější než       teoretické znalosti. Praxe probíhají i v luxusních hotelech, jako je třeba hotel Thermal nebo       Grandhotel PUPP v Karlových Varech.Ø Pro praxe gastronomických oborů máme také plně vybavenou vlastní restauraci a kuchyňské studio.Ø Můžeš odjet na zahraniční stáž do Francie, kde máme svou partnerskou školu a budeš se zde učit od       špičkových odborníků v oboru gastronomie.Ø Ve škole je každá učebna vybavena moderní technikou.Ø Pochlubit se můžeme také jazykovou učebnou, špičkovou posilovnou a „barovkou“ pro výuku       budoucích barmanů a profesionálních sommelierů.Ø Můžeš se zúčastnit sommelierského, baristického, barmanského či floristického kurzu.Ø Nabídneme Ti mnoho příležitostí prosadit se v odborných, jazykových a sportovních soutěží.Ø Vychovali jsme spoustu mistrů svého oboru, kteří svým uměním dobývají svět – staň se i Ty jedním z       nich.Ø Vyrazíš s námi na výlety, lyžařské a sportovní kurzy a exkurze v Čechách i v zahraničí.Ø Na oběd můžeš chodit do příjemného prostředí školní restaurace Na PlzeňskéPřijď si k nám vystudovat svou skvělou budoucnost.

preview

Integrovaná střední škola technická Mělník, příspěvková organizace

Roku 1994 vznikla z SOU Integrovaná střední škola technická, což umožnilo realizovat výuku ve čtyřletém studijním oboru management strojírenství a v několika oborech nástavbového studia ukončeného maturitní zkouškou. V tomto období probíhá výuka jak ve čtyřletých učebních oborech mechanik strojů a zařízení, management strojírenství a mechanik elektronik pro automatizační techniku (zvláště o tento obor je v posledních letech veliký zájem).Zároveň je realizováno nástavbové studium pro absolventy tříletých učebních oborů: dvouleté denní studium podnikání v oboru strojírenství, elektrotechnika a provoz obchodu a tříleté (původně dvouleté) dálkové studium v oborech provozní technika, elektrotechnika a později také v oboru technicko-hospodářské a správní činnosti. Jistě není zanedbatelný fakt, že studium na naší škole je bezplatné, je doplňován fond učebnic, takže žáci mají možnost zapůjčení většiny potřebných učebnic, což je jistou výhodou zvláště u učebnic na výuku odborných předmětů, které se na běžném knižním trhu  přece jen tak často neobjevuje.Teoretickou výuku žáků zajišťují kvalifikovaní učitelé jak všeobecně vzdělávacích, tak i odborných předmětů. Všichni se snaží zprostředkovat žákům v souladu s jejich oborovým zaměřením řadu poznatků, informací, a to s využitím názorných pomůcek a techniky. Samozřejmě nejde jen o získání všeobecného rozhledu a potřebných odborných znalostí , ale také o vytváření a rozvíjení  určitých schopností, dovedností a návyků. Žáci jsou systematicky vedeni k samostatnosti a zodpovědnosti, zvláště je rozvíjena  jejich schopnost samostatně uvažovat, pohotově řešit nejrůznější problémové úkoly a situace profesní i životní, aplikovat získané teoretické znalosti v praxi. Žáci studijních oborů prokázali svou schopnost samostatně získávat, shromažďovat a třídit informace a zpracovávat je v různých projektech, ať už společenskovědního, technického či ekonomického zaměření. Pozadu však nezůstávají ani žáci učebních oborů, i oni dokážou získat potřebné informace a zpracovat je různou formou, ale v poněkud menším rozsahu.

preview

Integrovaná střední škola technická, Benešov, Černoleská 1997

Studijní a učební obory Čtyřleté studijní obory vzdělání s maturitou:   RVP 26-41-L/01  Mechanik elektrotechnik                             ŠVP Mechanik elektronik Tříleté učební obory vzdělání:    RVP 26-51-H/01  Elektrikář                                                    ŠVP Elektrikář   RVP 23-68-H/01  Mechanik opravář motor. vozidel                ŠVP Automechanik   RVP 26-57-H/01  Autoelektrikář                                             ŠVP Autoelektrikář    RVP 23-55-H/02  Karosář                                                      ŠVP Karosář   RVP 26-52-H/01  Elektromechanik pro zařízení a přístroje    ŠVP Mechanik elektronických zařízení   RVP 23-51-H/01  Strojní mechanik                                        ŠVP Zámečník Jednoleté zkrácené (dálkové) studium:(pro absolventy studijních oborů vzdělání ukončených maturitní zkouškou)   RVP 26-51-H/01  Elektrikář                                                    ŠVP Elektrikář Obory vzdělání karosář, strojní mechanik, autoelektrikář a elektromechanik pro zařízení a přístroje jsou finančně podpořeny stipendiem z rozpočtu Středočeského kraje.

preview

Integrovaná střední škola živnostenská, Plzeň, Škroupova 13

Výuka na ISŠŽ probíhá ve čtyřletých studijních oborech a v jednom tříletém učebním oboru denního studia. Dosaženým stupněm je střední vzdělání s maturitní zkouškou a střední vzdělání s výučním listem. Žáci tříletých oborů mohou pokračovat ve studiu na dvouletém nebo tříletém nástavbovém oboru. Školní vzdělávací program a učební plány jsou v souladu s legislativou danou Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy České republiky. Na škole nyní studuje 712 žáků ve 26 třídách. Výuku zajišťuje kvalitní pedagogický sbor.Ve všech oborech je kladen důraz na rozvíjení individuálních schopností a praktických dovedností žáků. Škola umožňuje všem žákům uplatnit svůj talent v rámci různých mezinárodních projektů, při akcích a soutěžích v Plzni, Plzeňském kraji, v České republice i v zahraničí. Důkazem toho jsou vynikající úspěchy žáků a jejich pedagogů.Příkladem je mezinárodní soutěž Módna línia mladých v Prešově, nebo celostátní soutěže pro žáky oděvních, návrhářských, kadeřnických a kosmetických oborů Mladý módní tvůrce v Jihlavě, kde se naši žáci pravidelně umisťují na předních místech.Poptávka po absolventech školy na trhu práce je velmi dobrá. Absolventi učebního oboru Kadeřník jsou dobře připraveni do praxe i k pokračování na nástavbovém studiu. Absolventi studijních oborů nastupují do praxe, nebo odcházejí na vyšší odborné školy a vysoké školy technicky, nebo humanitně zaměřené, na pedagogické fakulty, nebo vysoké školy s uměleckým zaměřením.Škola je aktivním členem RHK Plzeňského kraje, Asociace kadeřnických a kosmetických škol a SUZ ČR. Spolupracuje úzce s firmami nejen plzeňského regionu, se ZČU a s ostatními vysokými školami v ČR.