preview

Taneční konzervatoř hlavního města Prahy, Praha 1, Křížovnická 7

Taneční konzervatoř hlavního města Prahy je osmiletou výběrovou školou uměleckého směru, zaměřenou na výchovu profesionálních tanečníků a tanečnic. Poskytuje střední odborné vzdělání v oboru klasického, moderního a lidového tance zakončené maturitou, nebo vyšší odborné vzdělání, zakončené absolutoriem. Studium ukončené absolutoriem opravňuje k umělecké i umělecko pedagogické činnosti.Absolventi Taneční konzervatoře hl. města Prahy se mohou uplatnit jako výkonní umělci v baletních souborech divadel nebo jiných profesionálních baletních a tanečních tělesech, případně pokračovat ve studiu na vysoké škole humanitního zaměření. Od školního roku 1996/97 jsou do I. ročníku přijímáni žáci, kteří ukončili 5. třídu ZŠ. Výuka je zaměřena na získání profesionálních znalostí a dovedností v oblasti klasického, moderního a lidového tance, doplněné všeobecným a teoretickým odborným vzděláním. V 1. - 4. ročníku plní žáci společně s praktickou odbornou přípravou i povinnou školní docházku. Taneční konzervatoř hlavního města Prahy je osmiletou výběrovou školou uměleckého směru, zaměřenou na výchovu profesionálních tanečníků a tanečnic. Poskytuje střední odborné vzdělání v oboru klasického, moderního a lidového tance zakončené maturitou, nebo vyšší odborné vzdělání, zakončené absolutoriem. Studium ukončené absolutoriem opravňuje k umělecké i umělecko pedagogické činnosti.Absolventi Taneční konzervatoře hl. města Prahy se mohou uplatnit jako výkonní umělci v baletních souborech divadel nebo jiných profesionálních baletních a tanečních tělesech, případně pokračovat ve studiu na vysoké škole humanitního zaměření. Od školního roku 1996/97 jsou do I. ročníku přijímáni žáci, kteří ukončili 5. třídu ZŠ. Výuka je zaměřena na získání profesionálních znalostí a dovedností v oblasti klasického, moderního a lidového tance, doplněné všeobecným a teoretickým odborným vzděláním. V 1. - 4. ročníku plní žáci společně s praktickou odbornou přípravou i povinnou školní docházku.  

preview

Střední škola, základní škola a mateřská škola pro sluchově postižené, Praha 5, Holečkova 4

Na základě získaných zkušeností se vzděláváním sluchově postižených vytváříme metodiku vzdělávání tak, aby absolventi školy byli schopni samostatně existovat ve slyšící společnosti a odpovídajícím způsobem se do ní začlenili. V současné době spolupracujeme s Pedagogickou fakultou UK Praha a od roku 1992 jsme její fakultní školou. Při přípravě budoucích učitelů  využíváme veškerou moderní výuku a moderní postupy. Dále spolupracujeme s  Lékařskou fakultou UK Praha při přípravě lékařů tak, aby absolventi LF byli schopni  se sluchově postiženými  komunikovat a hlavně, aby uměli depistáží zajistit včasnou diagnostiku sluchové vady. Naši učitelé jsou plně kvalifikovanými odborníky pro práci se sluchově postiženými dětmi. Škola spolupracuje nejen se školami v Bratislavě, ve Vídni a v Berlíně, ale i s ostatními školami pro sluchově postižené. Škola je státní a je přímo řízená Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy ČR. Dále mají děti, žáci a studenti k dispozici Speciálně pedagogické centrumŠkolní družinuŠkolní jídelnuSpolečenský sálTělocvičnuPosilovnuInternátŠkolní hřištěŠkolní zahraduŠkola má stabilizovaný pedagogický sbor, všichni pedagogičtí pracovníci jsou plně kvalifikovaní odborníci pro práci s dětmi se sluchovým postižením. Ve škole pracují i sluchově postižení učitelé a asistenti.

preview

Střední škola, základní škola a mateřská škola pro sluchově postižené Výmolova Praha 5

FILOZOFIE ŠKOLYMotto: Pomozme tak, aby to dokázali sami. Filozofií školy je poskytnutí kvalitního vzdělání sluchově postiženým v plno­hod­not­ném komunikačním prostředí. Cílem je vytváření vhodných podmínek pro maximální rozvoj osobnosti sluchově postižených s důrazem na jazykové a sociální kompetence. Naše škola je komplexem, pod jehož střechou se setkávají sluchově postižení od předškolního věku až do dospělosti, jejich pedagogové, tlumočníci a ostatní pracovníci školy. Střední škola: Školní vzdělávací program "Asistent zubního technika"Základní škola: Školní vzdělávací program "Vzhůru ke vzdělání"Mateřská škola: Školní vzdělávací program "Hrajeme si se slonem"Pracujeme v souladu s těmito zásadami: POHODA je vytvářena budováním kladného vztahu mezi všemi. Základem je vnitřní klima rodinného typu se zaměřením na správnou volbu komunikace a vzájemné působení slyšících a neslyšících pedagogů. PROSTUPNOST je dána budováním dvouvětvového systému vzdělání: pro děti se sluchovou vadou a pro děti s kombinacemi vad. Systém dvou větví není uzavřeným systémem, ale umožňuje najít pro každého jedince nejoptimálnější způsob komunikace. PERSPEKTIVITA spočívá ve správném nastavení komunikačního systému, systematické přípravě na budoucí povolání, možnosti pokračování ve studiu na střední škole, praktickému uplatnění v životě. PROFESIONALITA je zajišťována fundovaným týmem pracovníků. Spolupracujeme s rodiči. Nabízíme odborné poradenství, diagnostiku, nápravy a terapie speciálně pedagogického centra. Ubytování zajišťuje internát podporující zdravý životní styl a nabízející zajímavé volnočasové aktivity. O rozvoj jazykových kompetencí a mimoškolní vzdělávání se stará Ulicentrum, které své služby nabízí sluchově postiženým, jejich pedagogům i široké veřejnosti.